Eluppvärmd badtunna av plast –Stadstunnan Original, 3 kW elvärmare & sandfilter. Insida av polyetenplast & ytterpanel

20 995 kr

Badtunna av plast med 3 kW el-patron och en komplett sandfilteranläggning som ger rent och hygieniskt vatten. För dig som inte kan eller vill värma med vedkamin.

Läs mer

Beskrivning

 Stadstunnan – Eluppvärmd badtunna av plast

Att värma badtunna med el är en bekväm lösning för dig som inte kan eller vill värma med vedkamin. Badtunna av plast med 3 kW el-patron och en komplett sandfilteranläggning som ger rent och hygieniskt vatten. Stadstunnan är samma badtunna som vår storsäljare fast utan vedkamin.

• Perfekt storlek för familj & vänner, – större än man tror! • Rymmer 7 personer. • Vattenvolym: 1500 liter. • Ytterdiameter: 170 cm. • Höjd: 110 cm. Djup: 91 cm. • Integrerad bekväm sits runt om. • Vikt badtunna ca.100 kg.

Denna badtunna har hela 47 cm tjock isolering under sitsarna runt om plus 20 cm tjock under golvet som stoppar markylan. Badtunnan är monterad vid leverans och utsidan har en ädelbetsad ytterpanel med skyddat ändträ. Runt badtunnans kant löper en bekväm list av slitstarkt, hygienisk & underhållsfritt kanalgummi som är mjuk att sitta & vila huvudet mot.

Plastinsatsen är av homogen genomfärgad polyetenplast – Alltså ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande & hygienisk samt snabb & enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Plasten är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C & kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – den har mer än 40 år beräknad livslängd & torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast.

Badtunnan värms med elvärmare,

En 3 kW elvärmare som regleras steglöst med termostat mellan 0-45 grader och är självklart utrustad med överhettningsskydd och flödesvakt. För smidigt montage utrustar vi denna e-värmare med slangnipplar till slangen med invändig diameter, Ø 38 mm. (I standardutförande så har denna Ø 50 mm unionkopplingarna)  Denna kräver fast el-installation av behörig elektriker med trefas matning efter jordfelsbrytare.

Sandfilteranläggningen suger ut vattnet från badtunnan genom dubbla utlopp i badtunnan. Detta ger bästa rening säkerhet. Ena utloppet är i golvet och andra en bit upp på väggen. Renat och uppvärmt vatten kommer tillbaka in genom en vinklingsbar genomförning en bit upp på väggen på andra sidan.

Vi rekommenderar självklart lock till badtunnan

Det bästa är att kombinera två lock. Det hårda täcklocket av plast med det extra isolerande locket som är av skiva av tjock Softcell ® som läggs direkt på vattenytan och håller värmen kvar under vattnet. På detta sätt får man en god isolering med ett slitstarkt och stabilt lock som spänns fast ovanpå badtunnan med medföljande stroppar.

Att värma upp badtunnan med el tar betydligt längre tid än med vedkamin. Startar man med 5 gradigt vatten så tar det normalt 7-14 timmar med 3 kW elvärmaren att nå 38 grader. Så vanligen så låter man sen elvärmaren underhållsvärma vattnet mellan baden. Med denna elvärmare på 3 kW håller man badtunnan varm vår, sommar, höst och milda vintrar. En kraftigare elvärmare med t.ex. 6 kW kan vara ett alternativ för extrema vintrar.

Sandfilteranläggningen och värmaren ska placeras i ett frostfritt utrymme. Har man inte ett lämpligt frostfritt utrymme, så kan man bygga en isolerad låda och vid behov monteras där inuti även ett litet 200W, frostvaktselement anpassat för fuktiga utrymmen. Detta är viktigt att för även om ett reningsverk vintertid är i full gång och cirkulerar vattnet hela tiden så finns ändå stor risk för frostskador på reningsverket. Därför skall alla typer av reningsverk oavsett fabrikat vara monterat i ett frostfritt utrymme. Slangarna mellan badtunnan och sandfilteranläggningen ska isoleras, vilket görs enklast med rörisolering som finns hos byggvaruhus.

Undervattensbelysning i tunnan ökar på harmonin med härligt sken i skymning och mörker. Denna lampa säljs som tillbehör & kan fås förmonterad.