Hur mycket underhåll är det på era badtunnor?

— I stort sätt är våra badtunnor är helt underhållsfria, bortsett från rengöring och en enkel sotning av vedkaminen då och då.
—Underhåll av ytterpanel runt badtunnan:

• Vår ädelbetsade träpanel bör underhållas med jämna mellanrum, kanske var 4 år så stryker man på ett tunt lager av ny ädelbets efter avtvättning.
• Vår ytterpanel av ThermoWood ® (värmebehandlad furu) är av livslängd-synpunkt underhållsfri & åldras med värdighet om man inte gör något. Men tar man en svamp & oljar ytan var eller vartannat år med en träolja som ger UV-skydd behåller man träets underbara djup & lyster samt att det skyddar träet mot att gråna.
• Vår ytterpanel av Cederträ är även den av livslängd-synpunkt underhållsfri & åldras med värdighet om man inte gör något. Men tar man en svamp & oljar ytan var tredje eller vart fjärde år.
• Olja till ytterpanel av ThermoWood & Cederträ bör vara en bättre olja med högre oljehalt, innehålla ämnen som motverkar yt-svamp och innehålla färgpigment då pigmenten skyddar träets färg bättre. 

 

Posted in: Svar på vanliga frågor om våra badtunnor av aluminium?, Svar på vanliga frågor om våra badtunnor av plast, Svar på vanliga frågor?