Erbjudande!

Airrex AH-300 dieseldriven infrarödvärmare 15 kW/h

21 900 kr 19 999 kr

Airrex AH-300 är en luktfri dieseldriven infrarödvärmare med 100% verkningsgrad, som går mycket tyst, endast 48 dB.

Bränsledrivet värmeaggregat med långvågig infraröd strålning. Dieselvärmaren Airrex AH-300 är mycket förmånlig i drift. På full effekt förbrukar värmaren bara en dryg liter bränsle per timme. Airrex AH-300 är det bästa alternativet för effektiv och angenäm uppvärmning av olika utrymmen. Värmaren kan användas till exempel i industrihallar, verkstäder, maskinutrymmen, garage, hallar, måleriverkstäder, pausrum, servicebilar, publikevenemang, verkstäder, altaner, tält och byggarbetsplatser med luft volymer upp till 1500 kubikmeter. 

Den infrarödvärme som Airrex AH-300 skapar breder ut sig jämnare i utrymmet än värme från en värmare med fläkt. Fjärrkontroll ingår för bekväm användning.

Läs mer

I lager

Beskrivning

Airrex AH-300 är vår mest sålda bränsledrivna dieselvärmare. Detta har sina skäl.

Airrex AH-300-infrarödvärmaren behöver ingen separat avgasrör som leds ut när apparaten används inomhus såsom i hallar, garage, tält med mera. Den här värmaren släpper ut varken kvalm eller synlig rök.

AH-300-värmaren drivs med bland annat Neste MY biodiesel som framställs av matrester samt med vanlig diesel och brännolja.

Låg driftkostnad. AH-300-dieselvärmaren är mycket förmånlig i drift. På full effekt förbrukar värmaren bara en dryg liter bränsle per timme. Om utrymmet som värms är en normalt isolerad hall på 500 kubikmeter, temperaturen utomhus ligger på +0 grader och hålls inomhus på +15 grader, förbrukar Airrex AH-300 cirka 2,5 bränsle per dygn.

Denna infrarödvärmare saknar fläkt. IR-strålningen som apparaten genererar värmer upp material, inte luft. Infrarödvärmen fördelas jämnt åt alla håll och är angenäm även när man vistas i närheten av apparaten. Infrarödvärmen som Airrex AH-300 genererar sprids även i stora utrymmen jämnare än värmen från en värmare med fläkt.

Airrex AH-300-värmaren har tolv olika säkerhetssystem och är därmed en mycket säker värmare. Värmen som apparaten utstrålar är inte brännhet och apparatens ytor är inte glödheta.

Idrifttagning av apparaten är mycket enkel, eftersom ingen fast montering krävs. Värmaren som transporteras på hjul är lätt att flytta runt. Airrex AH-300 är mycket tyst: ljudnivån är endast 48 dB.

Airrex AH-300 är det bästa alternativet för effektiv och angenäm uppvärmning av utrymmen. Värmaren kan användas till exempel i industrihallar, verkstäder, maskinutrymmen, garage, hallar, måleriverkstäder, pausrum, servicebilar, publikevenemang, verkstäder, altaner, tält och byggarbetsplatser.

Airrex AH-300-värmaren har ett års fabriksgaranti. Garantin utökas enkelt och kostnadsfritt till 3 år garanti genom att aktivera tilläggsgarantin hos vår leverantör. De erbjuder service i hela landet. Varje komponent i apparaten finns att få som reservdel direkt från importörens lager och därmed fås reservdelsleveranser till hela Sverige på några dagar.

>>Användarmanual AirRex dieselvärmare, pdf

Apparaten har en oljebrännare med en elektrisk bränslepump som cirkulerar förbränningsgaserna genom rörledningar med keramisk beläggning och avger samtidigt värmen som infraröd strålning.

Den trefaldiga förbränningsprocessen garanterar en fullständig och ren förbränning. Därmed kräver värmaren inte ett separat avgasrör och all värme utnyttjas. En normal ventilation är tillräcklig.

Luktfri förbrännare

I många brännare uppstår vanligtvis det sot och luktolägenheter på grund av det bränsle som hamnar i förbränningskammaren efter avstängning. Enligt laboratorietester bryts bränsleinmatningen i Airrex-värmare mycket snabbt, vilket minimerar uppkomsten av sot och luktolägenheter.

Ett avgasrör som sparar energi och avlägsnar lukter

En honungscell av metall som monterats inuti förbränningskammaren förbränner restgaserna och säkerställer en effektiv och jämn förbränning. Förbränningskammaren är rörliknande och dess diameter som varierar mellan 75, 100 och 165 millimeter effektiviserar förbränningen och minimerar mängden obrända gaser. Också sugluftens gummirör som säkerställer att brännaren får frisk luft effektiviserar förbränningen.

Mycket effektiv ljuddämpning

Ljuddämpningssystemet inuti avgasröret som komprimerar och expanderar avgaserna gör Airrex mycket tyst (endast 48 dB).

Airrex är en mycket säker värmare; den har tolv olika säkerhetssystem:

 • Tändningens säkerhetssystem
 • Flammans säkringsanordning
 • Indikator som stänger av apparaten om den välter
 • Överhettningsskydd
 • Säkerhetssystem som identifierar strömavbrott
 • Säkring
 • Brännarens skydd
 • Bränslenivådetektor
 • Temperaturgivarens feldetektor
 • Säkringsanordning på motorns startfunktion
 • Låsning av apparaten
 • Programmerbar avstängning (användaren kan programmera)
 
VIKT 41 kg
DIMENSIONER 30.5 x 95 x 100 cm
VÄRMEEFFEKT 15 kW/h
LÄMPLIGA BRÄNSLEN Biodiesel, diesel eller brännolja
BRÄNSLEFÖRBRUKNING 1,05–1,24 L/h (vid kontinuerlig uppvärmning)
BRÄNSLETANKENS VOLYM 45 l
STRÖMFÖRBRUKNING 80 W (230 V, 50 Hz)
LJUDNIVÅ 48 dB
TEMPERATUROMRÅDE 0–40 °C
EXEMPEL 
ANVÄNDNINGSOMRÅDEN
Värmaren lämpar sig till utrymmen med volym upp till 1500 m³ som till exempel i industrihallar, verkstäder, maskinutrymmen, garage, hallar, måleriverkstäder, pausrum, servicebilar, publikevenemang, verkstäder, altaner, tält och byggarbetsplatser.
YTTERLIGARE INFORMATION Avancerade touchkontroller Luktelimineringssystem Tolv säkerhetssystem Automatisk termostatstyrning Timer 0–24 h Intervalltimer Indikator och larm för bränslenivå, lutning, överhettning och brännarens funktion Enkel soft-touch-kontrollpanel med LED-skärm samt fjärrkontroll