BB 11– Badtunna av aluminium med extern vedkamin “Side-Maxi”

37 495 kr

Läs mer

Slut i lager

Artikelnr: 1101 Kategorier: ,

Beskrivning

Badtunna av aluminium med extern vedkamin.

En  robust & rymlig badtunna i avlångt format för generationer av badare med extern vedkamin. Tillverkad av bästa marin-aluminium med insidan industrilackerad med en slitstark & beständig pulverlack.

 • BB 11 är en en avlång  badtunna perfekt med utrymme för familj & vänner.  • Blir som en minipool för barnen • Rymmer gott 11 personer.• Vattenvolym: 2300 liter. • Ytterdiameter: 239 x 164 cm. • Höjd: 110 cm. Djup: 91 cm.  • Integrerad bekväm sits runt om. • I grundpriset utan ytterpanel för terassmontage • Ska badtunnan stå fritt finns som tillbehör en exklusiv ytterpanel av ThermoWood eller så monteras egen ytterpanel.  • NYTT för 2014 är en underhållsfri & mycket slitstark sarg runt badtunnan av träkomposit.

Med vedkaminen “Side-Maxi” värms BB 11 normalt upp , 4-39°C på knappa 2,5 timme. När det är sträng vinterkyla brukar uppvärmningstiden bli längre men normalt aldrig mer än knappa mer än knappa 5 timmar. Detta är verkliga uppvärmningstider men de förutsätter att man har på täcklocket & det extra isolerlocket som håller värmen, (tillbehör) samt att man eldar med björkved eller likvärdigt.  Vedkaminen är av åldersbeständig marinaluminium som ger bästa & bästa värmeledning. Hela vedkaminen är vattenmantlad, – d.v.s. den är helt omsluten av badvattnet i dess tak, väggar & golv. Våra vedkaminer är helt självcirkulerande & behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan & skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen & det isolerade röret som går in i vedkaminen. Detta nedre rör använd också att tappa ur vattnet ur badtunnan med hjälp av den utvändiga avtappningsventil med slangippel.

Tack vare att vedkaminen är monterad på utsidan sitter man gott 11 personer. Önskas undervattensbelysningen så är denna badtunna förberedd med för enkelt montage av lampan.​ Våra badtunnor är mycket enkla att rengöra & ger bästa hygien. För de som har ont om vatten och vill använda vattnet längre har vi ett ordentligt reningsverk, sandfilter. Detta är speciellt anpassat för badtunnor, spabad och mindre pooler. Alla våra badtunnor av aluminium är förberedda för att enkelt koppla på reningsverkets slangar. 

Våra aluminium badtunnor finns hos tusentals nöjda kunder runt om hela Skandinavien. Utvecklade sedan år 2000 & första exemplaret används problemfritt ännu. Smidig att montera nedfälld i terrasser helt eller delvis. 

Reningsverket håller vattnet rent från partiklar och synlig smuts och sedan tillsätts t.ex. BioTabs klorfria reningsvätska för att rena vattnet från bakterier. Även detta speciellt framtaget för rening av badtunnor och spabad. Som tillbehör till vårt reningsverk finns numera även en integrerbar frostvakt för att hålla vattnet frostfritt när badtunnan inte används vintertid.

Vi levererar våra vedeldade badtunnor fraktfritt inom Sverige vid köp av tillbehör för minst 2000 kr. 

Leveranser sker med vår speditör, Schenker och leveransadressen skall kunna nås via allmän väg, farbar med lastbil. Avlastas med lastbilens bakgavellyft. Gäller ej specialtransporter såsom färjor och dyligt. (Gotland fraktfritt) 

Modellerna BB 11 & BB 16 är för långa för att lossas med bakgavellyft varav lossning av mottagare krävs, alternativt att dessa modeller levereras till närmsta terminal för omlastning till egen släpkärra.