El-värmare pool, badtunna & spabad EVO 6 kW

6 295 kr

En kraftig 6 kW elvärmare till pooler, badtunnor och spabad. Bor du norröver med sträng vinterkyla och önskar ha din badtunna konstant varm och alltid redo för bad så kan denna vara något för dig. Lämpar sig för pooler med vattenvolym upp till 40 m³.

 

Läs mer

Slut i lager

Beskrivning

EVO  6 kW El-värmare badtunna spabad & pool 

Kraftig 6 kW professionell elektrisk värmare till pool, badtunna eller spabad. Tillverkad av ELECRO i England vilket borgar för hög kvalité och driftsäkerhet. Med en steglös termostat ställer du in temperaturen på mellan 0-45 grader. Med andra ord så kan du ställa in den på härliga 39 grader så att din badtunna är redo att kliva ned i. Passar även spabad likväl pooler med upp till 40 m³ vatten och förlänger badsäsongen.

Den installeras på slangen/röret efter pump och reningsverk, som då cirkulerar vattnet genom elvärmaren. Med sin integrerade flödesvakt stängs värmen av automatiskt om cirkulationen från reningsverket/pumpen avstannar och den ger en säker drift med vattenflöde ned till 1000 liter per timme. Självklart har den även inbyggt överhettningsskydd och en snabbsäkring. En praktisk liten neon lampa indikerar när elvärmaren är aktiv.

Dess unikt utformade spiral värmeelement skapar ett turbulent vattenflödet genom värmecylindern av rostfritt stål (BS316L). Det skapar en enastående prestanda och längre livslängd genom att förhindra uppbyggnad av mineralbeläggningar på värmeelementet. Denna 9 kw elvärmare finns med värmeelementet i två utföranden. Incoloy 825HD coating som är för sötvatten och motstår klor och andra poolkemikalier. Används saltvatten i badtunnan så rekommenderas den utrustad med ett något dyrare värmeelement av Titan som motstår saltvatten likväl klor och andra poolkemikalier. 

Enkel användning och installation. Elvärmaren skall placeras i ett torrt väderskyddat och frostskyddat utrymme, pumphus. Med sitt kompakta format är den lättplacerad. Tillverkas i Hertfordshire, England 

Steglös termostat 0-40 grader. Monteras efter ett reningsverk som cirkulerar badvattnet genom el-värmaren. Inbyggd snabbsäkring, relä. Elektriska vattenvärmare med överhettningsskydd och flödesvakt med professionell spiral värmeelement som ger vattenflödet en turbulens. Det ger enastående prestanda och längre livslängd genom att förhindra uppbyggnad av mineralfyndigheter på värmeelementet. Dess kompakta format format gör den lättplacerad. Kan monteras både horisontellt och vertikalt. Tillförlitlig flödesvakt som ger säker drift vid vattenflöde ned till 1000 liter per timme. Enkel användning och installation. Tillverkad i England.

Mer info

Elförsörjning

380V, trefas

Säkring

6 kW / 9 Amp

IP-klass

IP

Elanslutning

Fast installation av behörig elektriker efter jordfelsbrytare.

Flödeskrav

Minimalt flöde: 1 m³/tim
Maximalt flöde: 17m³/tim

Värmeelement

Incoloy 825HD coating.

Värmecylinder

BS316L Rostfritt stål

Vattenanslutning

1½” tums invändig gänga,
Ø50 mm invändig lim,
1½" utvändig slangnippel för 32/38 mm slang

Arbetstryck

Max 4 bar

Max vattenvolym

Upp till 40 m³

Dimensioner, mm

Lxxx x B160 x H220 mm