Rea!

Eluppvärmd badtunna av plast –Stadstunnan Original, 3 kW elvärmare & sandfilter. Insida av polyetenplast & ytterpanel

32 995 kr 28 980 kr

Badtunna med insats av polyetenplast med 3 kW el-patron och en komplett reningsanläggning med UV-ljus som ger rent och hygieniskt vatten. För dig som inte kan eller vill värma med vedkamin.

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer

Färg på plastinsats:

Beskrivning

 Stadstunnan – Eluppvärmd badtunna av plast

Att värma badtunna med el är en bekväm lösning för dig som inte kan eller vill värma med vedkamin. Badtunna med insats av polyetenplast med 3 kW el-patron och en komplett reningsanläggning med UV-ljus som ger rent och hygieniskt vatten.  Stadstunnan är samma badtunna som vår storsäljare fast utan vedkamin. 

• Perfekt storlek för familj och vänner, – större än man tror! • Rymmer 7 personer. • Vattenvolym: 1500 liter. • Ytterdiameter: 170 cm. • Höjd: 110 cm. Djup: 91 cm. • Integrerad bekväm sits runt om. • Vikt badtunna ca.105 kg.

Denna badtunna har hela 47 cm tjock isolering under sitsarna runt om plus 20 cm tjock under golvet som stoppar markylan. Badtunnan är monterad vid leverans och utsidan har en svartbrun ädelbetsad ytterpanel med skyddat ändträ. Runt badtunnans kant löper en bekväm list av slitstarkt, hygienisk och underhållsfritt kanalgummi som är mjuk att sitta och vila huvudet mot.

Plastinsatsen är av homogen genomfärgad slät polyetenplast antingen i en diskret himmelsk blå ton eller en grafit melerad grå ton. En helt problemfri plast utan risk för färgsläpp, blåsor eller att att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande och hygienisk samt snabb och enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Plasten är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – den har mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast.

Badtunnan värms med elvärmare

En 3 kW elvärmare som regleras steglöst med termostat mellan 0-45 grader och är självklart utrustad med överhettningsskydd och flödesvakt. För smidigt montage utrustar vi denna e-värmare med slangnipplar till slangen med invändig diameter, Ø 38 mm. (I standardutförande så har denna Ø 50 mm unionkopplingarna)  Denna kräver fast el-installation av behörig elektriker med enfas matning efter jordfelsbrytare och en 16 amp säkring.

Reningsanläggning suger ut vattnet från badtunnan till pumpens förfilter/grovfilter, som är lättrensat. Vattnet trycks sedan genom det stora filtret med filterfiber som fångar partiklar stora som små ända ned till 10 micron. Efter reningsanläggningen går vattnet in i elvärmaren som håller vattnet härligt varmt och tillbaks till badtunnan.

Värt att tänka på om man tänka sig att elda ibland så är en kombination av vedeldad badtunna med ett reningsverk med elvärmare ett bra alternativ? Reningsverket med elvärmaren håller badtunnan badvarm mellan baden eller håller en grundvärme för mycket snabb uppvärmning ett alternativ. 

Vi rekommenderar självklart lock till badtunnan

Det bästa är att kombinera två lock. Det hårda täcklocket av plast med det extra isolerande locket som är av skiva av tjock Softcell ® som läggs direkt på vattenytan och håller värmen kvar under vattnet. På detta sätt får man en god isolering med ett slitstarkt och stabilt lock som spänns fast ovanpå badtunnan med medföljande stroppar.

Att värma upp badtunnan med el tar betydligt längre tid än med vedkamin. Startar man med 5 gradigt vatten så tar det normalt 7-14 timmar med 3 kW elvärmaren att nå 38 grader. Så vanligen så låter man sen elvärmaren underhållsvärma vattnet mellan baden. Med denna elvärmare på 3 kW håller man badtunnan varm vår, sommar, höst och milda vintrar. En kraftigare elvärmare med t.ex. 6 kW kan vara ett alternativ för extrema vintrar.

Reningsanläggningen och värmaren ska placeras i ett frostfritt utrymme. Har man inte ett lämpligt frostfritt utrymme, så kan man bygga en isolerad låda/pumphus (ingår ej) och vid behov monteras där inuti även ett litet 200W, frostvaktselement anpassat för fuktiga utrymmen. Detta är viktigt  för även om ett reningsverk vintertid är i full gång och cirkulerar vattnet hela tiden så finns ändå stor risk för frostskador på reningsverket. Därför skall alla typer av reningsverk oavsett fabrikat vara monterat i ett frostfritt utrymme. Slangarna mellan badtunnan och seningsanläggningen ska isoleras, vilket görs enklast med rörisolering som finns hos byggvaruhus.

Undervattensbelysning i tunnan ökar på harmonin med härligt sken i skymning och mörker. Denna lampa säljs som tillbehör och kan fås förmonterad.