Vedkamin till badtunna, “CUBE” Side-Maxi” 48/35 kW

11 990 kr

Läs mer
Artikelnr: 201 Kategori:

Beskrivning

Extern vattenmantlad vedkamin till badtunnor Cube, f.d. Side-Maxi. — Vårt vattenmantlade original som leder branschutvecklingen sedan år 2000. Värmer tusentals nöjda kunders badtunnor över hela Sverige och norra Europa. Ger hela 35 kW nettoeffekt (48 kW brutto). Förbättras löpande, nu med flata topplagda värme-accelerationskanaler för vattnet där det är som hetast bland lågorna! Samt en monterad magnesium anod som skyddar mot aggressivt vatten.

Vedkaminens bruttoeffekt respektive nettoeffekt? Värt att veta är att en vedkamins bruttoeffekt är all samlad effekt som genereras vid eldning. Men en hel del av den går ordagrant upp i rök! Det som är relevant är nettoeffekten, det som verkligen överförs till badtunnans badvatten. Vi har alltid sedan start år 2000 endast presenterat nettoeffekter. Men sista åren så marknadsförs i branschen mer med bruttoeffekter. 

Det behövs ingen pump eller el, vedkaminen är helt självcirkulerande. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via det nedre röret. Vedkaminen är dubbelmantlad dvs. att den är helt omsluten av vatten i dess tak, väggar och golv och där cirkulerar vattnet runt elden. Elden har kontakt med vattnet genom plåten via en värme- och cirkulations optimerad design, värmeytan är nära hela 2 m². Den rymmer gott om ved, hela 40 liter kan eldas och upp till 50 cm lång ved kan användas. 

Vedkaminen utsidor blir inte så varma så att man kan bränna sig! utsidorna blir inte speciellt varma. Skorstenen bör utrustas med vårt värmeskydd (1 m) som säkrar att små fingrar inte kan bränna sig. Detta medföljer vid köp av badtunna.

Kan som standard placeras upp till 1 meter ifrån badtunnan. Önskas längre avstånd mellan badtunnan och vedkaminen så kan denna modell beställas specialutrustad med en automatisk luftnippel av vattenmagasinet som gör så att cirkulationen inte försämras av luftfickor, den har även en liten separat avtappningsventil som frostsäkrar vedkaminen när den ska stå utan vatten.

Vedkaminen är standardutrustning:
• Vedlucka med låshasp, reglerbart luftspjäll och värmesköld av tjockt gjutjärn.
• Rooster (vedgaller) av gjutjärn på integrerade sidokonsoler med ett L-format front stål som även håller veden bättre på plats och ger bättre luftstyrning.
• Praktisk askskopa medföljer
• 2 st skarvmuff, av högarmerat gummi att koppla samman vedkaminen med badtunnan
• 4 st rostfria ”MEGA” spännkopplingar/slangklämmor att koppla ihop spänna åt skarvmuffarna
• Mått vedkamin: H: 58 x D: 60 x B: 45 cm
• Vikt kamin: 43 kg

Vår skorsten med diameter Ø150 mm passar till denna vedkamin