Fritidstunnan Comfort Cozy M Grafit Cederträ Cult•Kirami badtunna med extern vedkamin Cult 22kW •Cederträ ytterpanel •Insida av grafit melerad polyetenplast

26 995 kr

“Fritidstunnan” Vår mest sålda badtunna genom tiderna! – en badtunna för alla!
• Av smutsavvisande homogen genomfärgad polyetenplast.
• Monterad och klar med exklusiv ytterpanel av äkta Cederträ.
• Med extern vedkamin & skorsten för enkel uppvärmning.
• Perfekt storlek för familj & vänner, – större än man tror!
• Rymmer 7 personer. • Vattenvolym: 1500 liter.
• Ytterdiameter: 170 cm. • Höjd: 110 cm. Djup: 91 cm.
• Isolerad bekväm sits runt om.
• 20 cm tjock markisolering.
• Fritt levererad inom hela Sverige *.

Läs mer

Beskrivning

Fritidstunnan Comfort Cozy M Grafit Cederträ – samma populära isolerade badtunna, nu med tjockare och slätare plastinsats av grafit melerad homogen genomfärgad polyetenplast. Extern vedkamin och en exklusiv ytterpanel av cederträ.

• Perfekt storlek för familj & vänner, – större än man tror! • Rymmer 7 personer. • Vattenvolym: 1500 liter. • Ytterdiameter: 170 cm. • Höjd: 110 cm. Djup: 91 cm.  • Integrerad bekväm sits runt om. • Extern vedkamin med skorsten • Vikt badtunna med vedkamin ca. 175 kg. • Vikt endast badtunna ca. 105 kg.

Fritidstunnan” Cozy (f.d. Folktunnan) är isolerad monterad vid leverans och den externa vedkaminen sätts enkelt och snabbt på plats. Denna badtunna har hela 47 cm tjock isolering under sitsarna runt om och 20 cm tjock isolering under golvet som stoppar markylan. Undersidan på denna badtunna är en helt slät och placeras enkelt på en plan, slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross. Utsidan har en monterad ytterpanel av cederträ där träets fina ådring framgår. Ytterpanels ändträ är nästan helt skyddad nedtill av den gummisockel som löper runt badtunnan vid marken. Cederträ är av livslängds-synpunkt i princip underhållsfri. Görs ingenting så åldras med värdighet och blir silvergrå med tiden. Men tar man en svamp och oljar ytan vår och höst med en träolja som ger UV-skydd så behåller man träets underbara djup och lyster samt att det skyddar träet mot att gråna.  Denna nya plastinsats i denna badtunna är av tjockare, grafit melerad och slätare homogen genomfärgad polyetenplast – Alltså ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande och hygienisk samt snabb och enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Plasten är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast. 

Med denna externa vedkamin Cult värms badtunnan normalt upp, 4-39°C på knappa 2,5 timmar när man eldar med bra ved, t.ex. björk. (Läs mer om val av ved) Samt att man har täcklocket och det extra isolerlocket som håller värmen kvar under vattnet, (tillbehör). Uppvärmningstiden på en badtunna blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med närmare 4 timmar med denna vedkamin. Vedkaminen är av åldersbeständig marinaluminium som ger bästa och snabbaste värmeledning. Alla våra vedkaminer rymmer gott om ved och klarar av upp till 57 cm lång ved. Den är grundutrustad med 1,5 meters stadig rostfri syrafast modul skorsten (Ø120 mm) och 1 meters värmeskydd samt en en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1 meters skorstensmoduler. Eldas björkved så räcker normalt dem medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-,tall- eller spillvirke så kan ett gnistskydd vara ett bra alternativ. Våra externa vedkaminer blir inte speciellt varma på utsidorna då de är vattenmantlade, – d.v.s. de är helt omslutna av badvattnet i dess tak, väggar och golv. Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten. Våra vedkaminer till badtunnorna är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen.  Detta nedre rör används också att tappa ur vattnet ur badtunnan med hjälp av den utvändiga avtappningsventil som har en slangnippel (Ø38 mm) som en slang enkelt kopplas för att leda bort vattnet. 

Runt badtunnans överkant löper en bekväm luftfylld gummilist. Denna slitstarka sarg är hygienisk och underhållsfritt. Tillverkad av speciellt kanalgummi som är mjuk att sitta och vila huvudet mot. Sitsen i badtunnan runt har en mjuk avrundad framkant med ett ordentligt benutrymme framför. 

Fritidstunnan, Folktunnan, badtunna av plast

I grundpriset ingår:
• Badtunna med insida av homogen genomfärgad grafit melerad polyeten-plast.

• Monterad ytterpanel av cederträ med skyddat ändträ.
• Markisolering, 20 cm tjock under golvet och 47 cm tjock under sitsarna runt om.
• En bekväm bekväm sarg löper runt badtunnan av slitstarkt, hygienisk och underhållsfritt kanalgummi.
• Extern självcirkulerande vedkamin Cult, 22 kW.
• 1,5 m förlängningsbar modulskorsten av syrafast rostfritt stål,  med 1 m värmeskydd och skorstenshatt.
• Utvändig frostsäker avtappningsventil med 38 mm slangnippel.
• Fri frakt inom hela Sverige, *>>läs mer här 

Badtunnan är lätt att bära på plats. Tack vare sitt isolerande stadiga fundament av hård EPS så väger badtunnan bara ca 105 kg när vedkaminen och andra tillbehör lyfts ur, så normalt bär man den på fyra personer.

Vi rekommenderar självklart lock till badtunnan:

Det bästa är att kombinera två lock. Det hårda täcklocket av plast med det extra isolerande locket som är av skiva av tjock Softcell ® som läggs direkt på vattenytan och håller värmen kvar under vattnet. På detta sätt får man en god isolering med ett slitstarkt och stabilt lock som spänns fast ovanpå badtunnan med medföljande stroppar. Med en trappa utanför badtunnan kliver man bekvämt i och ur.

Undervattensbelysning i tunnan ökar på harmonin med härligt sken i skymning och mörker. Säljs som tillbehör och är ett komplett system med lågvolts LED lampa med kontrollpanel och transformator. Systemet har vattentäta snabbkontakter och lampan monteras av oss i badtunnan vid beställning. Det går att koppla fler lampor till ett system men en undervattenslampa räcker gott i en badtunna.

Reningsverk till badtunnan.

Har man ont om vatten och/eller vill slippa byta badvattnet ofta. Så finns olika typer av reningsverk. Med vårt reningsverk, Black-Line ett rejält sandfilter som vi istället för filtersand rekommenderar filterfiber till framför filtersand då det är mycket lättare att hantera och renar bättre och mindre partiklar än traditionell filtersand. Med detta reningsverk till badtunnan så kommer du kunna använda samma badvatten i flera månader och kompletterar man med ett extra UV-ljus reningssystem som monteras direkt efter reningsverket så får man ännu bättre vattenhygien. UV-ljus reningen minimerar alger och sporer i vattnet –det som annars ger en halkig hinna i badtunnor, spabad eller pooler. Det går även att montera en frostvakt/el-värmare efter reningsverket som kan hålla vattnet frostfritt eller om du vill så kan du hålla vattnet varmt konstant. 

Bra rening i badtunnan med dubbla utsug.

En stor fördel med Fritidstunnan är att man får dubbla utsug till reningsverket och bara en extra genomföring behövs för hela systemet. Vid beställning av en badtunna med denna typ av reningssystem så monterar en vinklingsbar inloppsgenomföring (tillbehör) ovanför sitsen mitt emot vedkaminen. Det är lätt att koppla slangarna till badtunnan. Man behöver inte krypa in under badtunnan, det görs utanpå badtunnan. Reningsverkets sugande slang kopplas på badtunnans avtappningsrör som kommer på motsatt sida sett från vedkaminen längst ner. På så sätt så får man slangarna in och ut från badtunnan på samma sida. På detta sätt sugs vattnet ut genom centrum hålet i badtunnans golv och genom det övre hålet via den externa vedkaminen. Detta ger i princip dubbel så bra rening och mer säkerhet jämfört med om man har bara ett utsug. Fördelen att ha utsug till reningsverket i golvet på badtunnan är att smuts som sjunkit till botten lätt kan komma bort. Numera finns även skyddsgaller för genomförningarna i badtunnan som man kan beställa till. Dessa monteras enkelt i centrumhålet i golvet och om man vill även på den övre genomförning som kommer från vedkaminen. De ger extra säkerhet och stoppar små nyfikna fötter och fingrar likväl hindrar att större skräp och saker att sugas in i vedkaminen och reningsverket.  

Alla reningsverk och el-värmare till badtunnor ska placeras garanterat skyddad mot frost och översköljning i ett isolerat pumphus, en isolerad låda kan byggas utanför badtunnan. Lämpligt innermått på detta pumphus är ca. L75xB75xH70 cm + isolering. Vid drift så kommer spillvärmen från reningsverket hålla lådan varm vintertid. Med fördel så montera ett lämplig reglerbart ventilationsspjäll t.ex. en sk. rosettventil för att ge reningssystemet till din badtunna ventilation under varma årstiden. En annan fördel med att ha ett isolerat pumphus är att den minimerar ljudet.  

När badtunnan töms så töms även vedkaminen och ska den stå ur bruk vintertid så ska badtunnans avtappningsventil ställas öppen, då är badtunnan och vedkaminen frostsäkrad. Men i ett reningsverk så blir det däremot alltid lite vatten kvar i toppventilen, tanken och pumpen även om dess dräneringsventiler är öppna. Så därav ska ovan nämnda isolerade pumphus utrustas med ett litet speciellt element, en frostvakt på ca 200W som kan hålla detta utrymme på 5-8 grader. Dessa finns för ca 200 kr hos de flesta bygghandlare.

Som ett lättare reningsalternativ så har vi även ett reningsverk som hängs över kanten ner i badtunnan som enkelt tas bort vid bad och vid risk för frost. Ingen håltagning eller speciellt montage krävs. Med detta detta filter kan samma vatten användas i drygt någon vecka två.

Oavsett om man använder reningsverk av något slag eller inte så måste bakteriedödande medel tillsättas om man använder badvattnet mer än ett bad. Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så bör man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Vi rekommenderar en klorfri rening som är biologiskt nedbrytbar så att man med gott samvete tappa ut badvattnet. ”BioTab klorfri rening” är en luktfri miljövänlig bakteriedödande kemikalie speciellt anpassat för varma bad i badtunnor och spabad. Fungerar likväl som rening av pooler och spabad. Den är omskriven i boken BRA KEMVAL ”–innehåller inga miljöfarliga ämnen”, och är kan till skillnad mot andra pool kemikalier tömmas ut i naturen då den är helt biologisk nedbrytbar. 

Vid härligt varmt bad i gott sällskap kan törsten behöva släckas och till drycken finns olika hållare som antingen sitter på utsidan runt badtunnan på en bekväm armslängds avstånd eller stadigt flytande mellan er, se dessa och andra tillbehör till din badtunna här.

Ring oss gärna för mer information 08 777 81 81 eller kika på svar på många frågor här.