Fritidstunnan Cozy Blue Large Ø200 cm •Badtunna med extern vedkamin Cube 35kW •Insida av polyetenplast •ThermoWood ytterpanel

42 995 kr

NYHET! En större Fritidstunna Cozy Blue Large Ø200 cm. Med en insats av smutsavvisande homogen genomfärgad blåmelerad polyetenplast. Monterad och klar med ädelbetsad exklusiv ThermoWood panel.

• Med extern vedkamin och skorsten för enkel uppvärmning.
• Rymmer 8-10 personer. • Vattenvolym: 2200 liter.
• Ytterdiameter: 200 cm. • Höjd: 110 cm. Djup: 91 cm.
• Isolerad bekväm sits runt om.
• 20 cm tjock markisolering.
Fritt levererad inom hela Sverige 

Läs mer
Art. nr. 67LBTW35 Kategorier: , ,

Beskrivning

Fritidstunnan Cozy Blue Large Ø200 cm. Badtunna med extern vedkamin Cube 35kW och insida av blå polyetenplast och ThermoWood ytterpanel.

• Ytterdiameter: 200 cm. • Rymmer 9-10 personer. • Vattenvolym: 2200 liter. • Höjd: 110 cm. Djup: 91 cm. • Integrerad bekväm sits runt om. • Extern vedkamin med skorsten • Vikt badtunna med vedkamin ca. 225 kg. • Vikt endast badtunna ca. 145 kg

”Fritidstunnan” är monterad vid leverans och den externa vedkaminen sätts enkelt och snabbt på plats. Denna badtunna har hela 47 cm tjock isolering under sitsarna runt om plus 20 cm tjock isolering under golvet som stoppar markylan. Undersidan badtunnan är helt slät och placeras enkelt på en plan, slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross. Utsidan har en äkta träpanel av ThermoWood med skyddat ändträ. Plastinsatsen är av homogen genomfärgad polyetenplast – Alltså ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande och hygienisk samt snabb och enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Plasten är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – den har mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast.

Med vedkaminen ”Cube” värms denna stora badtunna normalt upp från 4°C till 39°C på ca 2 timmar när man eldar med bra ved, björk. Samt att man har täcklocket och det extra isolerlocket som håller värmen kvar under vattnet, (tillbehör). Uppvärmningstiden på en badtunna blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med dryga 3,5 timmar med denna vedkamin. Vedkaminen är av åldersbeständig marinaluminium som ger bästa och snabbaste värmeledning. Alla våra vedkaminer rymmer gott om ved och klarar av upp till 57 cm lång ved. Den är grundutrustad med 2 meter stadig rostfri syrafast modul skorsten (Ø150 mm) och 1 meters värmeskydd samt en en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1 meters skorstensmoduler. Eldas björkved så räcker normalt dem medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-,tal- eller spillvirke så kan ett gnistskydd vara ett bra alternativ. Våra externa vedkaminer blir inte speciellt varma på utsidorna då de är vattenmantlade, – d.v.s. de är helt omslutna av badvattnet i dess tak, väggar och golv.  Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten. Våra vedkaminer till badtunnorna är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen.  Detta nedre rör används också att tappa ur vattnet ur badtunnan med hjälp av den utvändiga avtappningsventil som har en slangnippel (Ø38 mm) som en slang enkelt kopplas för att leda bort vattnet. 

Runt badtunnans överkant löper en bekväm sarg av slitstarkt, hygienisk och underhållsfritt kanalgummi som är mjuk att sitta och vila huvudet mot. Sitsen runt har en mjuk avrundad framkant med ett ordentligt benutrymme framför på hela 97 cm. 

Ytterpanelen runt badtunnan är av ThermoWood  är av livslängds-synpunkt i princip underhållsfri. Görs ingenting så åldras med värdighet och blir silvergrå med tiden. Men tar man en svamp och oljar ytan en gång om året med en träolja som ger UV-skydd behåller man träets underbara djup och lyster samt att det skyddar träet mot att gråna.  Träet är värmebehandla furu som värms upp i en syrefri kammare tills temperaturen överstiger 200°C. Träet förkolnar inte men åldras på konstgjord väg 200 år under en dag. Behandlingen förändrar träets cellstruktur så att svamp och röta har betydligt svårare att få näring. Samtidigt driver värmen ut harts och överflödigt vatten ur träet. Tack vare behandlingen minskar fuktinnehåll med upp till 60% och blir hårdare. Dessutom ökar behandlingen träets isoleringsförmåga. Behandlingen består enbart av värme – ingen form av kemikalier tillsätts.

I grundpriset ingår:

• Badtunna med insida av homogen genomfärgad grå polyeten-plast.
• Monterad ytterpanel av ThermoWood med skyddat ändträ.
• Markisolering, 20 cm tjock under golvet och 47 cm tjock under sitsarna runt om.
• En bekväm bekväm sarg löper runt badtunnan av slitstarkt, hygienisk och underhållsfritt kanalgummi.
• Extern självcirkulerande vedkamin Cube, 35 kW.
• 1,5 m förlängningsbar modulskorsten av syrafast rostfritt stål,  med 1 m värmeskydd och skorstenshatt.
• Utvändig frostsäker avtappningsventil med 38 mm slangnippel.
• Fri frakt inom hela Sverige, läs mer här 

Vi rekommenderar självklart lock till badtunnan:

Det bästa är att kombinera två lock. Det >>vikbara tjocka isolerade locket med en yta av slitstarkt svart vinyl. Samt det extra isolerande locket som är av skiva av tjock Softcell ® som läggs direkt på vattenytan och håller värmen kvar under vattnet. På detta sätt får man en god isolering med ett slitstarkt och stabilt lock som spänns fast ovanpå badtunnan med integrerade band med rejäla spännen. För att få badtunnans lock barnsäkrare så rekommenderar vi vårt >>låsbara lockbälte som du låser locket på badtunnan med riktig nyckellås och säkrar att små barn inte får av locket, detta locklås säljs som tillbehör och passar alla typer av lock på badtunnor eller spabad.

Med trappa utanför badtunnan kliver man bekvämt i och ur.

Undervattensbelysning i tunnan ökar på harmonin med härligt sken i skymning och mörker. Säljs som tillbehör och är ett komplett system med lågvolts LED lampa med kontrollpanel och transformator. Systemet har vattentäta snabbkontakter och lampan förmonteras av oss i badtunnan vid beställning. Det går att koppla fler lampor till ett system men en undervattenslampa räcker gott i en badtunna.

Önskas reningsverk, sandfilter så kopplas dess blåsande slang smidigt på slangnippeln på badtunnans avtappningsventil. För reningsverkets sugande slang monteras en gallerförsedd genomförning (tillbehör). Vi förborrar normalt hålet för denna genomförning. Vi har frostvakter/elvärmare som monteras efter reningsverket så att badtunnan hålls isfri eller varm vintertid. Alla reningsverk och elvärmare ska placeras garanterat frostskyddat, en isolerad och uppvärmd låda kan byggas, läs mer om våra reningsverk. Som alternativ har vi även ett enklare filter som hängs över kanten på badtunnan som tas bort vid bad.

Vid härligt varmt bad i gott sällskap kan törsten behöva släckas och till drycken finns olika hållare som antingen sitter på utsidan runt badtunnan på en bekväm armslängds avstånd eller stadigt flytande mellan er, se dessa och andra tillbehör till din badtunna här.

Ring oss gärna för mer information eller kika på svar på många frågor här.

Mer info

Dimensioner 200 × 200 × 109 cm