Träsarg av ThermoWood till Folktunna Ø170 mm, DIY

1 295 kr

Läs mer
Art. nr. 609 Kategori:

Beskrivning

För den händige finns en elegant träsarg av värmebehandlad furu “ThermoWood”. Levereras i delar för självmontage. För dig som absolut vill ha en elegant träsarg runt badtunnans kant!

– Men anledningen till att vi numera levererar våra plastbadtunnor med sarger av underhållsfri kanalgummi är att dom är mycket mer  slitstarka & hygieniska och inte minst  bekvämare att sitta på & vila huvudet mot. 

En elegant träsarg av värmebehandlad furu “ThermoWood” i all ära! Men… Den syns inte när locket ligger på & man kan lätt skada träsargen när man hanterar locket… Det händer inte med den robusta gummisargen.

 

Fakta om: ThermoWood ®

Det är av livslängdsynpunkt underhållsfri & åldras med värdighet om man inte gör något. Men tar man en svamp & oljar ytan en gång om året med en träolja som ger UV-skydd behåller man träets underbara djup & lyster samt att det skyddar träet mot att gråna.

Mer om ThermoWood. Detta är ett värmebehandlat trä. Träet har värmts upp i en syrefri kammare tills temperaturen överstiger 200°C. Träet förkolnar inte men åldras på konstgjord väg 200 år under en dag. Behandlingen förändrar träets cellstruktur så att svamp och röta har betydligt svårare att få näring. Samtidigt driver värmen ut harts och överflödigt vatten ur träet. Tack vare behandlingen minskar träets fuktinnehåll med upp till 60% och blir hårdare. Dessutom ökar behandlingen träets isoleringsförmåga. Behandlingen består enbart av värme – ingen form av kemikalier tillsätts.