UVC Pool system 55W extra reningssystem till POOLER, ActivPool

3 295 kr

Optimera reningen i din pool med extra UV-C ljus rening efter reningsverket. 

Slipp den halkiga beläggningen i poolen. Detta system tar död på algtillväxten i poolen och minimerar algerna som kan kännas som en tunn slemmig hinna i en solvarm pool. Gör märkbar stor skillnad och förbättrar vattenkvalitén avsevärt!

Läs mer

Beskrivning

UVC Pool system 55W, extra reningssystem till POOLER, ActivPool

UVC Pool System 55W för eliminering av flytande alger i pooler och trädgårdsdammar upp till 45.000 liter.

UVC-strålar dödar svävande alger i vattnet och reducerar behovet av kemisk rening av badvattnet, likasom det kan förminska lukten av klor. UVC-stråling är ideell till minimering av algtillväxt i pooler och trädgårdsdammar. UVC Pool System 55W desinficerar poolvattnet i stora pooler med miljövänliga UV-C strålar. 

Den långa bestrålningstiden i det 1 meter långa reaktorröret ger extra effektiv desinfektion. Systemet är enkelt att installera och kan användas för både pooler och trädgårdsdammar upp till 45 000 liter.

UVC-ljus rening av pooler eller dammar. Med vår kompletta UVC ljus rening system av badvattnet så minskar behovet av kemisk rening. UVC strålarna har en anpassad våglängd vilket tar död och minimerar alger och sporer som annars kan upplevas som en “glatt” hinna. Enheten kopplas efter reningsverket. Reningsverkets pumpar in vattnet genom UVC enhetens genomströmningscylinder där vattnet strömmar runt och UVC-ljus bestrålas. Detta neutraliserar visa bakterier, virus och andra primitiva organismer och hindrar dem från att föröka sig och minskar behovet av kemisk rening.

Effekten bygger på användningen av ultraviolett strålning som påverkar cellerna hos både djur och växter i vattnet. Effekten optimeras av att vattnet pumpas längs med UVC-glödlampan på nära håll. UVC dödar de flytande algerna då de utsätts för UVC-strålning, och reningsverket filtreringssystem tar bort de döda algerna. Vi rekommenderar att du använder UVC-belysningssystemet kontinuerligt genom hela pool-/dammsäsongen.

Enheten monteras vågrät eller lodrät efter ditt reningssystem reningsverket på slangen med medföljande 1½” utvändig gängade slangnipplar för slang med invändig diameter antingen på 38, 32 eller 26 mm som säkras med slangklämmor.  Väggfästen medföljer.

Alla plastdelar är tillverkade av armerad UV beständig polykarbonat. Systemet är utrustade med sladd till en transformator med en jordad stickkontakt kontakt. Alla material är säkra mot UV-strålning. Komplett paket med fäste att förankra UV-systemet i vägg.

• Effekt: 18+ W • Strömkälla: 230 V/50 Hz • UV-lysrören har en medellivslängd på ca 4 000 timmar.

1015-UVC-Pool-System-55W installations exempel ordning

Alternativa flödesriktningar och monteringsalternativ 1015 UVC Pool System 55W