VINTERKUDDE

Läs mer
Artikelnr: 331621 Kategori:

Beskrivning

Med en vinterkudde under överdraget förhindrar du att regn- och smältvatten som annars skulle kunna förstöra överdraget ansamlas ovanpå poolen.

Snö och regnvatten samlas ovanpå överdraget på vintern och det kan förstöra både överdraget och poolen. När det är kallt och blött ute är inte poolen det första du tänker på. Det kan därför vara svårt att komma ihåg att ta bort vatten och snö som har ansamlats när vädrets makter har varit generösa.

En vinterkudde placerad på vattenytan, under överdraget, gör att regn och smältvatten rinner bort av sig själv istället för att samlas på överdraget mitt i bassängen.

Kudden kan användas i alla pooler upp till 30 000 liter och placeras i mitten av bassängen. Har du en större pool rekommenderar vi att du använder mer än en kudde. Kudden är tillverkad i ett starkt PVC-material och har solida öglor monterade i varje hörn så att den enkelt kan fästas med snöre.

RELEVANTA TILLBEHÖR

På vintern bör du använda ett låsbart All-Season cover (t.ex. art.-nr 2108). Kom även ihåg att skydda poolen mot skador orsakade av ett uppbyggt isstryck med hjälp av vinterflytlinor (art.-nr 1613), och montera ett frostskydd i skimmern (art.-nr 1612). Det är också en bra idé att tillsätta ett starkt alghämmande medel till vattnet i poolen, så att poolen har ett bra skydd även under vintern (art.-nr 1790).

Det rekommenderas starkt att du avlägsnar större snömängder på grund av viktbelastningen som detta annars utgör.